Pressmeddelande -
Utställningen ”Min resa” på Friskväderstorget i Biskopsgården
Nu finns utställningen ”Min resa” på Friskväderstorget i Biskopsgården där du kan ta del av berättelser från Biskopsgårdens communitydansprojekt. Utställningen ingår i Hela Stadens galleri, som är en satsning inför Göteborgs 400-årsjubileum.
Hela Stadens galleri är en utställning på sammanlagt 100 sidor som flyttar runt om i Göteborgs tio stadsdelar. Med olika teman, i delar eller som helhet, kommer den ge ett avtryck av staden hela vägen fram till 2021. Årets jubileumstema är Go Global och den första utställningen heter ”Min Resa” där Biskopsgårdens communitydanskvinnor bidrar med sina egna berättelser. Communitydansen håller till på Vårvindens fritidsgård varje tisdag. Här möts amatördansare, dansare och professionella koreografer i ett samarbete som ska resultera i olika publika framföranden. I våras reste delar av gruppen till Rotterdam för att medverka i uppsättningen ”Tysta Hjältinnors Disco”. Härifrån är delar av materialet till utställningen hämtad. Just nu rekryterar gruppen fler deltagare och jobbar på en uppsättning som ska ha premiär under våren 2019. Communitydansen är ett samarbete mellan SDF Västra Hisingen och Kultur i Väst.
Från och med nu och fram till den 9 augusti går det att besöka utställningen ”Min resa” på Friskväderstorget i Biskopsgården. Därefter flyttas utställningen tillsammans med övriga skärmar från de olika stadsdelarna till Världskulturmuseet där de kommer användas under Göteborgs Kulturkalas.
I framtiden är det tänkt att skärmarna ska användas för att lyfta fram Göteborgs invånare och konstnärer. När de inte är samlade i större sammanhang kommer de att finnas utplacerade i stadens stadsdelar.
Läs mer om Hela stadens galleri här till höger.
Har du ytterligare pressfrågor kontakta:
Jonathan Björk, koordinator kultur- och fritidsarrangemang i Västra Hisingen
Telefon: 031-366 69 36
E-post: jonathan.bjork@vastrahisingen.goteborg.se
Relaterade länkar
Ämnen
Kategorier
Regioner
Stadsdelen Västra Hisingen består av Torslanda och Biskopsgården och här bor drygt 53 000 människor med en spännande blandning av olika bakgrund och kultur. I vår stadsdel är vi övertygade om att när invånare och medarbetare får inflytande och känner delaktighet, skapar vi en bättre vardag för alla. Här arbetare 3 500 medarbetare med fokus på invånarnas bästa när det gäller god service, hög tillgänglighet och kvalitet. Alltid med målet att utveckla stadsdelen till en långsiktigt hållbar och jämlik del av Göteborg.