Gå direkt till innehåll

Ämnen: Polisiära frågor

Roberto Tomé, kommunpolis Lokalpolisområde City, Alexandre Miron, utvecklingsledare trygghetsfrämjande och brottsförebyggande arbete, Anita Jisonsund, processledare Nätverket Fastighetsägare Järntorget/Långgatorna

Våldet och drogförsäljningen har minskat kring Järntorget under våren

Folk känner sig mer trygga kring Järntorget och Långgatorna i centrala Göteborg och information från både polisen och ordningsvakter pekar tydligt på att området nu har blivit lugnare.  - Vi ser en vändning den här våren, både när det gäller personrån och våld i offentlig miljö, säger Alexandre Miron som är utvecklingsledare trygghetsfrämjande och brottsförebyggande arbete.

Bild: Polisen

Välkommen på pressträff om GVI Göteborg – vägra gängvåld

Pressinbjudan 230517 Vi vill inte att du ska dö eller döda... ... och vi accepterar inte att du eller nån annan i din grupp använder grovt våld. Väljer ni att inte lyssna kommer det att bli tydliga och märkbara konsekvenser för hela gruppen. Ni ska också veta att det finns hjälp att få för att lämna kriminaliteten och välja ett annat liv.

Framgångsprojekt minskar brottslighet i stadskärnan

Antalet anmälda brott i Purple Flag området i Göteborg har sjunkit med 33 procent från 2018 till 2021. Framgången kopplas till samarbete mellan Göteborgs Stad, fastighetsägare, Innerstaden Göteborg, Polisen, verksamheter, boende och andra aktörer som har arbetat tillsammans i projektet Purple Flag för en bättre och tryggare stadskärna.

Pressinbjudan: Ny certifiering för en tryggare stadskärna

Pressinbjudan: Ny certifiering för en tryggare stadskärna

Tisdag den 25 oktober Purple Flag-certifieras delar av centrala Göteborg. Certifieringen innebär att arbetet med att skapa en bättre och tryggare stadskärna under kvälls- och dagtid fortsätter och tar ny fart inför 2023. Bakom satsningen står Göteborgs Stad, Innerstaden Göteborg, fastighetsägare, polisen, verksamheter, boende och andra aktörer. Media bjuds in till certifieringen.

Erik Nord chef polisområde Storgöteborg, Michael Ivarson Förvaltningsdirektör socialförvaltningen Centrum och Lovisa Nygren kriminalvårdschef Frivården Göteborg. FOTO: Anna Wallberg

Group Violence Intervention (GVI) införs i Göteborg

Göteborgs Stad, Kriminalvården Region Väst och Polisområde Storgöteborg är överens om att börja arbeta utifrån strategin GVI i Göteborg. Införandet sker stegvis under 2022 i syfte att över tid arbeta gemensamt och systematiskt för att minska risken för grovt våld och öka tryggheten i Göteborg.

​Fortsatt stöd till utsatta unga i city

Ett trettiotal ungdomar har fått jobb, färre hänger i Nordstan och läget har blivit lugnare. Det visar en uppföljning av Göteborg Stads, Skyddsvärnets och Fryshusets arbete för att stötta utsatta ungdomar i city. Nu fortsätter samarbetet under 2020.

Förvaltare anmäls för förskingring

Göteborgs Stad har polisanmält en kommunalt anställd förvaltare för förskingring. Förvaltaren misstänks ha använt minst 14 000 kronor av sina huvudmäns medel för egen räkning.

Ny rapport om trygghet och brottslighet i Göteborg

Ny rapport om trygghet och brottslighet i Göteborg

En ny rapport från Social resursförvaltning ger en samlad bild över området trygghet och brottslighet i Göteborg. - Syftet har varit att få en mer komplett och rättvisande bild genom att ställa samman fakta och statistik från flera källor, säger Rickard Silva, utvecklingsledare i Social resursförvaltning.

Pressinbjudan: Unik internationell narkotikakonferens i Göteborg

Pressinbjudan: Unik internationell narkotikakonferens i Göteborg

Den 14–15 maj hålls en stor konferens i Göteborg om narkotika. Närmare 400 tjänstepersoner, politiker och idéburen sektor samlas för att lyssna till några av världens främsta narkotikaforskare, lära av varandra och slå vakt om FN:s narkotikakonventioner.

Västra Hisingens medborgarlöfte lanseras på ett torgmöte på Friskväderstorget 1 mars kl 15-18.

Fler satsar för ett tryggt Biskopsgården

Den 1 mars berättar polisen och stadsdelsförvaltningen för invånarna hur arbetet mot gängkriminalitet ska vidareutvecklas. Fler aktörer kopplas på i arbetet och står bakom åtgärder som ett invånarråd, kameraövervakning, trygghetsvärdar och utökat stöd till barn och unga i riskzonen.