Pressmeddelande -
Mer än bara is i Ruddalens skrinnarhall i framtiden
Skrinnarbanan i Ruddalen i de västra delarna av Göteborg ska lagas och skrinnarhallen utvecklas. Idrotts- och föreningsnämnden har beslutat att hallen ska anpassas så att den kan användas för fler typer av aktiviteter under hela året.
Skrinnarhallen som ingår i Ruddalens idrottscentrum, rymmer i dag skrinnarbana, isrink, en mindre konstgräsyta och inlinesbana. För andra året i rad är det dock ingen is på skrinnarbanan eftersom rören som ska kyla isen är trasiga.
Utredning och dialog
Under 2020 har idrotts- och föreningsförvaltningen utrett och haft dialog med göteborgare och föreningsliv om skrinnarhallens nuvarande och framtida användning. Politikerna i idrotts- och föreningsnämnden har velat få svar på om och hur skrinnarhallen kan användas bättre under den isfria säsongen.
Man har också velat få svar på hur hallen eller marken den ligger på kan användas för fler typer av aktiviteter och locka personer som idag inte besöker området. Utredningen mynnade ut i tre förslag.
En mer mångsidig anläggning
Tisdag den 15 december beslutade idrotts- och föreningsnämnden, enligt yrkande från S, V och MP, att skrinnarhallen ska finns kvar, men byggas om. De trasiga kylrören ska lagas och för att hallen ska kunna användas för fler aktiviteter på sommarhalvåret än idag ska man lägga betong över rören istället för grus som det är idag.
Vintertid kommer hallen att användas för issporter och allmänhetens skridskoåkning, och under de isfria månaderna kan den användas för olika rullsporter, basket, dans med mera. Det här innebär att skrinnarhallen blir en mer flexibel anläggning som är igång hela året och lockar fler målgrupper.
Att laga kylrören och bygga om hallen med betongunderlag innebär dock en stor kostnad, 50 miljoner kronor. I dagsläget har idrotts- och föreningsnämnden 15 miljoner kronor avsatta i sin budget för byte av rör, resterande 35 miljoner kronor saknas.
Nämnden gav idrotts- och föreningsförvaltningens direktör i uppdrag att återkomma med förslag om omprioritering inom beslutade investeringsram.
Vid frågor kontakta
Elisabet Lann (KD), ordförande idrotts- och föreningsnämnden, 070-377 27 36
Ahmed Salih (M), 1:e vice ordförande idrotts- och föreningsnämnden, 076-346 79 06
Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande idrotts- och föreningsnämnden, 073-967 37 98
Ulrika Samuelsson, chef enheten för Utveckling & omvärldsbevakning, idrotts- och föreningsförvaltningen, 031- 368 21 44