Pressmeddelande -
Information i korthet från idrotts- och föreningsnämnden 26 september
Idrotts- och föreningsnämnden hade möte 26 september. Politikerna beslutade bland annat vilka frågor som ska prioriteras nästa år.
Prioriterade mål under 2018
Nämnden har beslutat om mål- och inriktningsdokumentet för 2018. I det lyfter politikerna vilka frågor de vill att idrotts- och föreningsförvaltningen ska prioritera nästa år. Några av de uppdrag som nämnden ger till förvaltningen är att:
- Ta över driften av Frölundabadet från stadsdelsförvaltningen Askim-Frölunda-Högsbo.
- Påbörja planering för ny simhall i Kortedala/Bergsjön.
- Inleda ett samarbete med Skolidrottsförbundet för att stärka skolidrotten.
- Fortsätta arbetet för att minska miljöpåverkan från konstgräs.
- Utreda hur föreningslivet på kvällstid kan få större tillgång till lokaler inom förskola, skola och andra kommunala verksamheter.
- Starta ett sportotek om pågående utredning visar att det finns positiva effekter av ett sådant.
- Påbörja översyn av föreningsbidrag och taxor för att se hur de kan anpassas utifrån föreningslivets förändrade behov och för att bidra till utvecklingen av jämställdhet, jämlikhet och folkhälsa.
Uppföljningsrapport 2
Fyra gånger om året redovisar idrotts- och föreningsförvaltningen hur verksamheten och ekonomin utvecklats. Det görs i tre uppföljningsrapporter och en årsrapport. I uppföljningsrapport 2 beskrivs utvecklingen fram till och med augusti 2017.
- Det totala antalet besök i förvaltningens simhallar, ishallar och motionsanläggningar (öppen verksamhet) har minskat. Det är framför allt på Lundbybadet och Kärra simhall som besöken minskat, vilket beror på att simhallarna har varit/är stängda för renovering. Allmänhetens skridskoåkning har haft fler besökare än samma period förra året.
- Uthyrningen av bollplaner, sporthallar och ishallar har ökat. Däremot har uthyrningen av samlingslokaler minskat eftersom allt fler stadsdelsförvaltningar själva hyr ut sina lokaler.
- Resultatet för perioden är 28,2 miljoner kronor jämfört med budgeterade -1,5 miljoner kronor. Plusresultatet beror främst på att föreningsbidrag inte betalats ut på grund av nytt regelsystem och tekniska problem i IT-stödet.
Önskvärt med konstgräs på Blidvädersplan om Biskopsgårdens industriområde byggs ut
Idrotts- och föreningsnämnden har fått möjlighet att tycka till om en detaljplan som handlar om att utvidga Biskopsgårdens industriområde. På det aktuella området finns idag en grusplan som sällan används samt gräs- och asfaltsytor och naturmark. Då grusplanen försvinner ska detta kompenseras på något sätt.
Nämnden skriver i sitt remissvar att man vill att kompensationsåtgärden i första hand ska vara att den närliggande grusplanen, Blidvädersplan, får konstgräs och att omklädningsbyggnaden rustas upp.
På goteborg.se kan du läsa alla handlingar och protokoll
För mer information:
Bettan Andersson (V), ordförande idrotts- och föreningsnämnden, e-post:
bettan.andersson@kommunfullmaktige.goteborg.se, Telefon: 0739-67 37 98
David Lega (KD), 2:e vice ordförande idrotts- och föreningsnämnden, e-post:
david.lega@stadshuset.goteborg.se, Telefon: 0735-12 34 56
Staffan Lindström (S), 1:e vice ordförande idrotts- och föreningsnämnden, e-post:
staffan.lindstrom@kommunfullmaktige.goteborg.se, Telefon: 0767-84 67 56