Pressmeddelande -
Fastighetsnämnden besöker Biskopsgården på måndag.
Vilka satsningar är igång för att få ut invånare i arbete? Varför vill Torslandaborna ha hyresrätter och vad gör svarta andrahandskontrakt med invånarna som bor i Biskopsgården? Dessa och många fler frågor kommer Fastighetsnämnden och ledningen att få höra mer om nu på måndag den 18 december. Då håller fastighetsnämnden årets sista nämndsmötet på Västra Hisingens medborgarkontor i Biskopsgården.
-Det är viktigt att den centrala politiken kommer ut till verkligheten. Att de får se med egna ögon hur invånarna i staden lever, arbetar och bor. Jag hoppas att mötet ger dem kunskap om invånarnas livsvillkor och inspirerar dem till att arbeta mer tillsammans för en stadsutveckling som kommer fler till del. Vi kommer bland annat att berätta om hur vi vill skapa nya arbeten för invånarna i Biskopsgården, varför det är viktigt att se över trafiksituationen i Torslanda och hur det unika och framgångsrika samarbetet vi har med invånare, polis och civilsamhället ser ut, säger Sergio Garay, stadsdelsdirektör i Västra Hisingen.
För Fastighetsnämnden är det första gången som de lägger ett nämndmöte i Biskopsgården. Här ser man fram emot resan över älven.
-Vi vet att det händer mycket positivt i stadsdelen Västra Hisingen. Samtidigt är Biskopsgården en utsatt stadsdel där en utveckling mot en trygg och jämlik stadsdel är prioriterat för att få läka ihop staden än mer. Fastighetskontoret tar med sig viktiga pusselbitar i planeringen för framtidens stad, ett mer jämlikt Göteborg säger Martin Öbo, Fastighetsdirektör vid Göteborgs stad.
Om Västra Hisingen
Västra Hisingen är en stadsdel där ytterligheterna möts. Här bor närmare 55 000 invånare. Vid havet ligger Torslanda som till största delen består av villor och stora grönområden och här går 90% av alla elever i nian ut skolan med godkända betyg. I Torslanda finns också Göteborgs största arbetsgivare inom fordon- och hamnindustrin. I Biskopsgården bor de flesta i hyresrätt. Här går 48% av eleverna ut skola i nian med godkända betyg. För att skapa en jämlik stad där alla, speciellt barn, ska ha lika möjlighet till goda livsvillkor satsar stadsdelen mycket resurser just i Biskopsgården. Här finns Skola i Centrum, dit elever kan gå efter skolan är slut och få hjälp att höja sina betyg. Här finns One stop Future shop, en satsning för att få ut fler Biskopsgårdsbor i arbete genom entreprenöriell vägledning. Likaså kommer alla barn till föräldralediga i förskolan att erbjudas utökad tid till 25 timmar i veckan. Allt för att satsa på god språkutveckling, både i svenska och i modersmål.
Vill du veta mer, kontakta:
Sergio Garay, stadsdelsdirektör Västra Hisingen
E-post: sergio.garay@vastrahisingen.goteborg.se
Relaterade länkar
Ämnen
Kategorier
- Västra Hisingen
- Miljö park och natur
- Stadsutveckling
- Politik och organisation
- Näringsliv
- Utbildning skola och förskola
- Idrott och föreningsliv
- Omsorg och service för äldre
- Kultur och fritid
- Demokrati och mänskliga rättigheter
- Hr och arbetsmarknad
- Trygghet och brottsförebyggande
- Jämlikt Göteborg
- Funktionshinder