Gå direkt till innehåll
Nu startar Sveriges första distansundervisning och Göteborgs första resursskola

Pressmeddelande -

Nu startar Sveriges första distansundervisning och Göteborgs första resursskola

Igår drog höstterminen i gång på Göteborgs kommunala grundskolor. I samband det startar landets första distansundervisning och Göteborgs första resursskola.

”Vi, tillsammans med Uppsala kommun, är de som har fått tillstånd och blir först ut i Sverige med att erbjuda distansundervisning för elever som går i grundskolan och är i behov av den här formen av särskilt stöd” säger Maria Andersson, direktör på grundskoleförvaltningen i Göteborg.

Distansundervisningen riktar sig enbart till elever i årskurs 6–9 som inte kan delta i ordinarie undervisning på grund av dokumenterad medicinsk, psykisk eller social problematik. Montessoriskolan Elyseum kommer att hålla i distansundervisningen.

Ambitionen är att elever från både fristående och kommunala skolor i hela Sverige ska kunna ta del av distansundervisningen från höstterminen 2025. Men till en början erbjuds elever på Göteborgs skolor distansundervisning.

Läs mer på goteborg.se: Distansundervisning som särskilt stöd - Göteborgs Stad

Kommande pressvisning distansundervisning
Senare i höst kan press kika in i distansundervisningens lokaler och studio. Pressvisningen är planerad till slutet av september. Håll utkik efter inbjudan i Göteborgs Stads pressrum.

Göteborgs första resursskola
I samband med gårdagens skolstart öppnade även Göteborgs stads första resursskola vid namn Kannebäcksskolan 1–9, resursskola. Resursskolan ska ta emot elever som behöver särskilt stöd under en längre tid. För att få gå på resursskolan ska behovet vara så stort att det inte går att ordna på elevens hemskola.

”På vår nystartade resursskola kommer elevgrupperna att vara mindre och medarbetarna fler. På så sätt kan vi göra individuella anpassningar i undervisningen och skolmiljön för våra elever”, säger Maria Andersson.

Grundskoleförvaltningen utreder nu om fler resursskolor ska starta i Göteborg. Läs mer på goteborg.se: Resursskola

För mer information
Vid frågor kontakta:

Maria Andersson, förvaltningsdirektör grundskoleförvaltningen
Telefon: 031-367 33 07
E-post: maria.5.andersson@grundskola.goteborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Grundskoleförvaltningen - Lina Hultén

Grundskoleförvaltningen - Lina Hultén

Presskontakt Pressansvarig Grundskoleförvaltningen 031-367 60 46