Pressmeddelande -
Föreningsbidrag ska öka tryggheten för unga tjejer på nätet
Social resursnämnd beviljade under onsdagen 400 000 kronor i föreningsbidrag för att öka tryggheten för unga tjejer på nätet. Det är föreningen Tjejjouren Väst som får utvecklingsmedel för att kartlägga och utveckla metoder för att nå och ge stöd till tjejer som utsätts för övergrepp på nätet.
Med hjälp av bidraget vill föreningen anställa en projektledare i ett projekt som ska förebygga ungas psykiska ohälsa, minska groomingen och det nätbaserade våldet. Grooming är när någon tar kontakt på nätet för att längre fram begå övergrepp. I de flesta fall handlar det om män som söker kontakt med unga flickor. Tjejjouren Väst vill även öka vuxennärvaron på nätet och kommer att finnas på fem olika välanvända ungdomssajter.
– Tjejjouren Väst kan komplettera stödet som staden och ideella organisationer redan bedriver för unga tjejer i Göteborg som riskerar att hamna i utsatta situationer, säger Ulrika Lantz Westman, utvecklingsledare i Social resursförvaltning, Göteborgs Stad.
Föreningen Tjejjouren Väst är i huvudsak en nätbaserad stödverksamhet för alla som identifierar sig som tjej. De som kontaktar Tjejjouren Väst är tjejer i åldern 10-25 år. De är eller har varit socialt utsatta och kan ha varit med om nätbaserat våld eller annat våld. För gruppen är ångest, ensamhet, självskadebeteende och suicidala tankar vanligt.
Tjejjouren Västs verksamhet finansieras i övrigt genom medlemsavgifter, sponsring, medel från Västra Götalandsregionens Folkhälsokommitté, projektmedel från Socialstyrelsen och Länsstyrelsen samt medel från åtta samverkanskommuner i Västra Götalandsregionen.
Handlingarna som ligger till grund för beslutet hittar du här
För mer information
Ulrika Lantz Westman
Utvecklingsledare, Social resursförvaltning.
Telefon: 031- 367 94 62
E-post: ulrika.lantz.westman@socialresurs.goteborg.se
Ämnen
Kategorier
Regioner
Omgivet av klippor, skogar, sjöar och havet i väster ligger Göteborg, Sveriges näst största stad med nära 560 000 invånare. Här finns det mesta du kan förvänta dig av en storstad - men med nära avstånd till allt.
I Göteborgs Stad arbetar drygt 50,000 medarbetare inom stadsdelar, fackförvaltningar och kommunala bolag. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa en bra vardag för boende, besökare och näringsliv och utveckla Göteborg till en hållbar stad, som är öppen för världen.
Just nu händer det mycket i Göteborg! Staden växer kraftigt och förbereder sig för att kunna göra plats för ytterligare 150 000 fler göteborgare år 2035. En sådan förändring kräver att vi tänker hållbart. Vi strävar mot ett jämlikt Göteborg, där alla kan leva ett gott liv.