Pressmeddelande -
Föräldrar till barn som blivit utsatta för sexualbrott får stöd i grupp
Att upptäcka att ens barn blivit utsatt för sexuella övergrepp är oerhört smärtsamt. Nu startar Stödcentrum för brottutsatta gruppträffar där föräldrar får hjälp att bearbeta det som hänt, möta sina barns behov och träffa andra i samma situation.
Tisdag 25 april startar de nya grupperna för föräldrar till barn som blivit utsatta för sexualbrott. Gruppverksamheten pågår under sex veckor, med en träff varje tisdag klockan 17-19 i Stödcentrums lokaler på Norra hamngatan 8.
- När något sådant här händer känner man sig som förälder ofta väldigt ensam. Att få träffa andra och dela erfarenheter är läkande, säger Emilie Holmström, kurator på Stödcentrum för brottutsatta.
Varje träff kommer att ha ett tema som utgår från vanliga reaktioner vid brott. Till exempel skuld och skam, rädsla, ilska, gränser och försvar. Teori blandas med övningar och föräldrarna får möjlighet att diskutera med varandra och personalen från Stödcentrum.
- Hur kan jag stötta, räcker det jag gör, vilka är mina behov och vilka är mitt barns behov? Man kan bli överväldigad av alla känslor och frågor som kommer upp. Vi vill ge föräldrarna redskap att hantera sina egna känslor så att de kan stötta sina barn på bästa sätt, säger Jessica Rosander, kurator på Stödcentrum för brottutsatta.
Föräldrar som är intresserade av att delta i grupperna ska kontakta Stödcentrum för brottsutsatta på telefon 020-520 530 eller e-post: brottsutsatta@socialresurs.goteborg.se.
Gruppträffarna är kostnadsfria.
För mer information, kontakta
Emilie Holmström
Kurator på Stödcentrum för brottsutsatta
Telefon: 031-367 99 16
E-post: emilie.holmstrom@socialresurs.goteborg.se
Jessica Rosander
Kurator på Stödcentrum för brottsutsatta
Telefon: 031-367 99 08
E-post: jessica.rosander@socialresurs.goteborg.se
www.goteborg.se/brottsutsatta
Ämnen
Kategorier
Regioner
Omgivet av klippor, skogar, sjöar och havet i väster ligger Göteborg, Sveriges näst största stad med nära 560 000 invånare. Här finns det mesta du kan förvänta dig av en storstad - men med nära avstånd till allt.
I Göteborgs Stad arbetar drygt 50,000 medarbetare inom stadsdelar, fackförvaltningar och kommunala bolag. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa en bra vardag för boende, besökare och näringsliv och utveckla Göteborg till en hållbar stad, som är öppen för världen.
Just nu händer det mycket i Göteborg! Staden växer kraftigt och förbereder sig för att kunna göra plats för ytterligare 150 000 fler göteborgare år 2035. En sådan förändring kräver att vi tänker hållbart. Vi strävar mot ett jämlikt Göteborg, där alla kan leva ett gott liv.