Pressmeddelande -
Chefer frias från brottsmisstankar i samband med Hero-avtal
Riksenheten mot korruptions förundersökning om mutbrott och trolöshet mot huvudman är nedlagd. Det innebär att det inte längre finns några misstankar om brott mot Social resursförvaltnings f d verksamhetschef Veronica Morales eller enhetschef Louise Parbring.
Uppdrag Granskning och andra medier granskade under hösten Social resursförvaltnings kontakter och avtal med det privata företaget Hero. Misstankar uppstod då om att cheferna ovan otillbörligt gynnat företaget.
För att få klarhet i frågan gjorde Social resursförvaltnings direktör Michael Ivarson en polisanmälan till Riksenheten mot korruption den 31 oktober och åklagare inledde en förundersökning den 7 november. Brottsmisstankarna var givande och tagande av muta samt trolöshet mot huvudman.
Den 8 februari beslutade åklagare att förundersökningen läggs ner i sin helhet (se motivering och beslut i bifogade filer).
- Detta är givetvis en stor lättnad för de berörda cheferna, säger Michael Ivarson. De bägge hade en mycket viktig roll i mottagandet av de 5 000 ensamkommande barn vi tog emot under kort tid.
Kontaktperson för media
Michael Ivarson, direktör Social resursförvaltning, 031 -367 90 06
Relaterade länkar
Ämnen
Kategorier
Omgivet av klippor, skogar, sjöar och havet i väster ligger Göteborg, Sveriges näst största stad med nära 560 000 invånare. Här finns det mesta du kan förvänta dig av en storstad - men med nära avstånd till allt.
I Göteborgs Stad arbetar drygt 50,000 medarbetare inom stadsdelar, fackförvaltningar och kommunala bolag. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa en bra vardag för boende, besökare och näringsliv och utveckla Göteborg till en hållbar stad, som är öppen för världen.
Just nu händer det mycket i Göteborg! Staden växer kraftigt och förbereder sig för att kunna göra plats för ytterligare 150 000 fler göteborgare år 2035. En sådan förändring kräver att vi tänker hållbart. Vi strävar mot ett jämlikt Göteborg, där alla kan leva ett gott liv.